Waarom Stichting van Hein?

De oprichting van Stichting van Hein (4 februari 2021) heeft direct verband met recreatiegebied Eiland van Hein in Wilnis. Dit gebied is jarenlang verwaarloosd maar heeft veel potentie vinden wij. Stichting heeft Hein beheert het eiland met behulp van vele vrijwilligers. De stichting heeft 1 medewerker in dienst.

Missie
Onze missie bij Stichting van Hein is om een betekenisvolle impact te hebben op het leven van anderen door aandacht te geven aan specifieke doelgroepen die het minder makkelijk hebben. Wij geloven in de kracht van samenwerking en solidariteit.

Wij richten ons op het verlichten van eenzaamheid onder ouderen en het overwinnen van uitdagingen bij kinderen met of zonder beperking. Dit doen we door het organiseren van sociale bijeenkomsten veelal in spelvorm. Samen met onze partners en vrijwilligers streven we ernaar om een verschil te maken in het leven van degenen die kwetsbaar zijn, en zo bouwen we aan een inclusieve en zorgzame samenleving waarin iedereen de kans mag krijgen om te groeien en te bloeien.
Bovendien staan wij als Stichting van Hein ook voor het natuurbehoud van recreatieterrein Eiland van Hein en willen deze natuurlijke pracht graag delen met onze bezoekers.

Samenwerking, samenspel en samenleving zijn onze speerpunten.

Zie ook www.eilandvanhein.nl